-
Lakhdar – de Italiaanse kruidenierswinkel
Vaak in Brussel, soms elders… deze filmfanaat presenteert “Gazosa.”
Deze stedelijke nomade-ontwerper staat aan de bron van talloze opvallende concepten (La Gazetta, Le café Al Dente, Fight Club, Malmo, Very Good, Old Boy…).
-
César – de zeevruchtenbar
Octopus laat nooit iemand onverschillig… vooral niet als het wordt bereid door César Lewandowski, Top Chef 2023-kandidaat. Deze in Marseille geboren man, die de Middellandse Zee als zijn speeltuin had, creëert gerechten die “knallen.”
Naast deze weekdier biedt de bar het beste wat de zee te bieden heeft: oesters, ceviche, calamares en vissalades voor een jodiumrijke ontsnapping.
-
Fanny – tweedehandsboeken
Een ouderwetse boekhandelaar, gepassioneerd door lezen, die al vroeg de boekhandel betrad om haar vader te helpen.
Ze nam het stokje over na het afronden van studies in kunstgeschiedenis en cultureel management.
Ze wil een generalist zijn en biedt zowel oude als moderne boeken aan. De interacties met haar klanten en leveranciers verrijken haar dagelijks leven. -
Ben – de bloemist
Ben is een dichter van de seizoenen.
Hij cultiveert zijn kunst in Dworp, aan de rand van Brussel, en verheerlijkt de natuur en zijn bloemen—altijd biologisch, vaak vergeten, soms uniek.
-
Yves en Sébastien – de Indiase comptoir
Ga mee op een ongekende culinaire reis: de beroemde tweesterren-Michelin-chef Yves Mattagne werkt samen met zijn zoon Sébastien en schoonvader Shri om hun nieuwste culinaire meesterwerk te onthullen.
Geïnspireerd door generaties familie-traditie, brengt “Naanry” hulde aan het rijke tapijt van smaken geweven door Shri, de grootvader van Sébastien.In het hart van het concept staat Shri’s zorgvuldig verfijnde familierecept voor curry, doorgegeven door de generaties heen door zijn eigen grootvader.
Elk gerecht vangt de essentie van authentieke Indiase keuken met een moderne twist. -
Hendrik – de slager
Voor de familie Dierendonck zijn vakmanschap, terroir en passie ware drijfveren. Uit liefde voor smaak, met respect voor onze dieren en de natuur, belichaamt Hendrik deze waarden perfect.
Hij slaagde erin om zijn restaurant Carcasse in Sint-Idesbald het 5e beste vleesrestaurant ter wereld te maken in de ranglijst van de 101 beste restaurants in deze categorie… en de nummer 1 in Europa.
-
Laura – het literaire café
Laura schrijft de pagina’s van dit literaire café, dat een selectie van gebak, (fair trade en biologische) koffie en thee zal aanbieden, in de gezellige sfeer van een oude Engelse boekwinkel waar men de tijd kan nemen om in allerlei soorten lectuur te verdwalen.
Welkom bij de club, de Kawa club.
-
De 7 huurlingen – de taproom
België is het land van het bier. Brussel is de hoofdstad en barst van de ambachtelijke brouwerijen.
Brasserie de l’Ermitage, Brasserie de la Senne, En Stoemelings… we presenteren u de 7 mooiste juweeltjes.
-
Pierre – kunstboeken
Na meer dan twintig jaar bij een van de meest prestigieuze Belgische handelaars in zeldzame boeken te hebben gewerkt, opende Pierre Coumans in 2007 zijn eigen boekwinkel.
Hij neemt jaarlijks deel aan de Antiquarian Book Fairs in New York, Londen, Parijs en Brussel.
Hij stelt zijn expertise ten dienste van de ontwikkeling van particuliere en institutionele collecties.Hij biedt een selectie van zeldzame en zorgvuldig gekozen boeken die in de afgelopen zes eeuwen zijn gepubliceerd op de meest uiteenlopende gebieden: 20e-eeuwse decoratieve kunsten, Art Nouveau & Art Deco, Avant-gardes, Grafisch Ontwerp & Reclame…
-
Hélène en Lara – de kaashandelaren
Hélène en Lara Milan zijn twee zussen van Libanese afkomst. Ze bieden kazen uit zowel binnen- als buitenland, zorgvuldig geselecteerd voor u met strengheid en passie.
En omdat hun familiegeschiedenis rijk en kosmopolitisch is, aarzelen ze niet om deze producten soms te combineren met specerijen uit het Oosten!
-
Nicolas – de antiquair
Een vrolijke (georganiseerde) chaos, dat is wat je zult vinden in de winkel van deze autodidactische schattenjager.
Hij struint al 30 jaar over rommelmarkten.
Het is ook de hangout van zijn groep vrienden, die niet aarzelen om de wereld opnieuw uit te vinden onder het genot van een goede fles wijn. -
Louay en Hayedi – de Libanese traiteur
Louay en Hayedi bieden een traiteurservice met gerechten die doen denken aan de Middellandse Zee, Libanon en het Midden-Oosten.
Van in de zon gedroogde olijven tot aubergine-, artisjok- en baklavakaviaar voor een culinaire, verfijnde en pittige ontsnapping.
Locatie
Rue de la Madeleine 55
1000 Brussel
hello@bortier.be
Fototentoonstelling
Maandag tot zaterdag
van 11 tot 18 uur
Volg ons op